неделя, 15 декември 2013 г.

Кифлички с локум и шоколад


  ПРОДУКТИ:
  за тестото:

  1/2 мая
  1/2 с.л. сол
  2 с.л. захар
  1 с.л. оцет
  1 с.л. олио
  2 ч.ч. прясно мляко
  около 500 гр брашно
  олио за премесване

 за плънката:

 течен шоколад
 локум

 пудра захар за поръсване

    Маята се разтваря заедно със солта,захарта,олиото,оцета и водата.След като се получи хомогенна смес и съставките се смесят се слага брашно лъжица по лъжица като непрекъснато сместа се обърква.При невъзможност да се бърка с лъжица сместа започва да се меси с ръце.Оставяме да втаса около 30 минути и разделяме тестото на 2 топки.Всяка от тях разточваме на кръг и режем на 8 парчета.Във всяко едно слагаме или парче локум или лъжичка течен шоколад.Печем на 180 градуса да зачервяване и поръсваме с пудра захар