събота, 14 септември 2013 г.

Пълнена пъстърва върху канапе на фурна


  ПРОДУКТИ:

  2 бр. почистени пъстърви
  150 мл бяло вино
  2 глави лук
  4 скилидки чесън
  2 стръка магданоз
  1 лимон
  сол
  олио
  черен пипер

    Цепнете коремчетата на пъстървите и овкусете хубаво със сол и черен пипер.Сложете по 2 резена лимон,3 кръгчета лук,по една нарязана скилидка чесън и по едно стръкче магданоз-накъсано.В намазана с олио тава разстелете останалото от чесънът,лукът и лимона.Сложете отгоре рибата и залейте с бялото вино.Фурната се загрява на 200 градуса и се слага рибата да се пече покрита отгоре с фолио за около 40 минути.Накрая след като е готова може да се махне фолиото и да се запече за още около 5 минути.