вторник, 24 септември 2013 г.

Великденски гнезда


  ПРОДУКТИ:

  210гр. брашно
  100гр. пудра захар
  1 яйце
  40 гр. какао
  75гр. краве масло
  5 гр. бакпулвер
  щипка сол
  100гр. течен шоколад
  1 пакетче бонбони

   Смесвате всички продукти за бисквитеното тесто, омесвате хубаво и оставяте покрито с кърпа или фолио за 1 час в хладилника да се стегне.След това късаме топченца.Слагаме една част от топчето в преса за чесън и натискаме, слагаме и другата част от топчето и така получаваме купчинка като прежда. В центъра на купчинката слагаме капачка от шише, натискаме максимално и махаме капачката, така получаваме гнездо. Повтаряме процедурата по същият начин с всички топченца.Загряваме фурната на 160 градуса и печем гнездата в тава, застлана с хартия за печене за 15 минути. Оставяме да се охладят.Пристъпваме към плънката, като в найлонов плик слагаме шоколада и затопляме леко в микровълновата печка или в купа с топла вода. Пълним гнездата с шоколад и оставяме малко да се сгъсти шоколадът.След това украсяваме с бонбони и оставяме гнездата напълно да изстинат за около 30 минути. Стават невероятни на вкус и са страхотно ефектни за великденските лакомства.



   Източник на рецепта-http://kulinar.bg/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0_l.r_i.25688.html