понеделник, 23 септември 2013 г.

Курабии



  ПРОДУКТИ:

  4 яйца
 1 ч.ч. кисело мляко 
 1 чаена чаша захар  
 ¾ чаена чаша олио 
 1 ч.л. сода бикарбонат 
 2 ванилии 
 брашно, колкото поеме до меко тесто (около ½ кг)
    

  Пресявате брашното. Разбивате останалите продукти, добавяте малко по малко от брашното и разбивате с миксер.След като сместа се сгъсти достатъчно и вече не е възможно разбиването трябва да започнете да месите тестото с ръце. Продължавате да добавяте брашно докато получите меко тесто, от което можете да оформите топчета.От тестото оформяте топчета с големината на орех и поставяте в тава, върху хартия за печене. Намазвате курабийките с разбито яйце и натискаме с пръст в средата им,за да се получи кладенче за шоколада.Печете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна. Курабийките са готови, когато придобият леко златист цвят.След като изстинат с шприц ги допълваме с течен шоколад



Източник на рецепта за курабии-http://www.supichka.com/2011/12/blog-post_13.html