събота, 14 септември 2013 г.

Торта Рафаело


   ПРОДУКТИ:

  3 готови кафяви блата за торта
  100 гр. кокосови стърговини

   за крема:

  1 л. прясно мляко
 2 яйца
 2 ванилии
 5 с.л. брашно
 1 ч.ч. захар
 1/2 пакетче краве масло

  бонбони"Рафаело"


  Бонбоните ги приготвих от предния ден,за да може да стягат във хладилника. За крема разбийте яйцата със захарта.Постепенно долейте млякото и при непрекъснато бъркане добавете брашното. Сложете на котлона и бъркайте, докато кипне и се сгъсти. Снемете от котлона и бъркайте, докато се охлади. Добавете маслото и бъркането продължава, докато и то се разтопи. Оставя се на страна да се охлади.След като е охладен крема се взема един от готовите блатове и се реди във фирма за торта с диаметър 24см.Отгоре слагаме обилно количество от крема и намазваме хубаво целия блат.После повтаряме това с втория и третия блат,който също намазваме отгоре с крем и прибираме в хладилник за 2 часа да стегне.След като вече тортата е постегнала поръсваме обилно с кокосовите стърготини отгоре и отстрани и нареждаме бонбоните"Рафаело".Връщаме обратно тортата в хладилника за една нощ да престои.много е важно блатовете да не се сиропират,защото ще се разпаднат.