неделя, 18 ноември 2012 г.

Бонбони с кондензирано мляко


ПРОДУКТИ: 

за белите:
395 гр. подсладено кондензирано мляко 
1 супена лъжица масло
100 гр. кокосови стърготини(половината се слагат в сместа,другата половина е за овалване)
50 гр, пина колада кокос(може и друг сладък алкохол)

за кафявите:
395 гр. кондензирано мляко 
1 супена лъжица какао
1 супена лъжица масло

Кондензираното мляко се налива в тиган с незалепващо покритие, прибавят се какаото/(кок. стърготини,пина коладата) и маслото. Слага се на котлона на слаб огън и се бърка с дървена лъжица, докато започне да става хомогенна смес и да се отделя от тигана.Охлажда се 2 часа в хладилник.От кокосовата смес се откъсват парченца, оформя се кръгъл бонбон,и се овалват в кокосовите стърготини.Същото се прави и с шоколадовата.Овалват се в шоколадови пръчици или крокант.