неделя, 18 ноември 2012 г.

Динени резенчета


 ПРОДУКТИ:

200 гр. захар
150 гр. масло
1 яйце
300 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
ванилия 

шоколадови пръчици за семките

Маслото със стайна температура се разбива със захарта с миксера до побеляване .Добавя се яйцето и ванилията и добре се разбива още веднъж. Добавя се брашното и бакпулвера и се замесва гладко тесто.Полученото тесто разделяме на 3 топки- голяма, средна и малка.Най-малкото топче боядисваме в зелено с кулинарна боя, най-голямото- червено. Средното оставяме небоядисано.Разточваме бялото топче на правоъгълник върху хартия за печене.От червената топка правим цилиндър с дължина като на белия правоъгълник и го разполагаме в края на бялото тесто.С помощта на хартията увиваме плътно рулото.Зелената топка разточваме на правоъгълник със същите размери като белия и разполагаме полученото вече руло в края му.Навиваме стегнато руло с хартията, оформяме добре кръгла форма и поставяме да стегне в хладилник.След като го извадим нарязваме на кръгчета и набучваме семките.Затопляме фурната до 180 градуса. и поставяме сладките за 10 минути.Докато са мекички нарязваме кръгчетата.При изстиване стягат.








  Източник на рецептата-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=417086.0