неделя, 18 ноември 2012 г.

Лазаня



 ПРОДУКТИ:

1 кори за лазаня
2 с.л. зехтин,
500 г. кайма 
1 глава лук,
2 скилидки чесън, нарязани на филийки
500 гр. смлени домати
2 с.л. брашно
2 с.л. масло
2 ч.ч. студено прясно мляко
150 г. настърган кашкавал
риган, сол и черен пипер.

 В дълбок тиган се нагрява зехтина и в него се запържват лука и чесъна, като се внимава да не се оцветят.Слага се каймата и се бърка енергично, за да стане на трохи,докато си промени цвета. Подправя се с риган, сол и черен пипер.Добавя се доматения сос и се отстранява от котлона. В друг тиган се нагрява маслото, докато се разтопи. Добавя се брашното и се бърка, докато придобие леко златист цвят.На малки порции се налива млякото, като се бърка енергично след всяко доливане, докато млякото се поеме изцяло от брашното и сместа не стане гладка. Когато готовия сос заври, се подправя със сол и черен пипер. Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел. Поръсва се обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.