сряда, 15 януари 2014 г.

Тиквеник


  ПРОДУКТИ:

    1 пакет кори за баница
    1.300 кг  тиква 
    краве масло за намазване
    захар по 1- 1.5 супена лъжица за поръсване на плънката във всяко руло.
    канела,ванилия
    
    за заливката:
    2 яйца
    1/3 (или малко повече) ч.ч. прясно мляко
    сода бикарбонат на върха на ножа
    1 ванилия

    за глазурата:
    сок от половин лимон
    пудра-захар(толкова,колкото да се получи нещо,като каша)



         Тиквата рендосваме или нарязваме ситно в блендера.Не я задушаваме,остава сурова.Взимаме една кора,намазваме я леко с краве масло (аз не го разтопявам,рисувам направо с пакетчето няколко черти върху кората).Отгоре слагаме друга кора.Поръсваме я с канела и ванилия.Отгоре слагаме тиквата,някъде 3 големи супени лъжици с връх.Разпределяме я равномерно,като гледаме да не стигаме чак до краищата на кората.Поръсваме тиквата с 1-1.5 чаена лъжичка захар.Завиваме 2-те кори на руло.Повтаряме процедурата с останалите двойки кори.Една тава намазваме с олио.Постиламе на дъното една от корите.Върху нея едно до друго започваме да редим рулата.Приготвяме заливката от 2-те яйца,содата,млякото и ванилията.Заливаме с нея квадратчетата,като гледаме,тя да се разпредели равномерно.Тук-там отгоре слагаме малки парченца масло.Печем тиквеника на умерена фурна.След изпичането напръскваме го с глазурата от лимонов сок и пудра -захар.






  Източник на рецепта-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=352202.0