четвъртък, 16 януари 2014 г.

Милинки вариант 2


  ПРОДУКТИ:

  1/2 л прясно мляко
 2 яйца
 2 с.л. захар
 1 ч.л. сол
 2 с.л. олио
 мая - 1/2 кубче от 42 гр.
 брашно за средно меко тесто(към 1кг)
 галета за поръсване
 масло за поливане


   Маята се разтваря в затопленото прясно мляко с малко брашно и захарта.Оставя се да втаса.После се добавят останалите продукти.Омесва се тестото,оставя се да втаса.Правят се топченца колкото орех и всяко се потапя в разтопено масло.Нареждат се в тава едно до друго и се оставят да втасат.Само,че аз не ги топя едно по едно,а после като са втасали ги заливам с маслото.Поръсвам с галета и пека на 180 С.










  Източник на рецепта-http://galiarazlojka.blogspot.com/2012/11/blog-post_3788.html