петък, 24 януари 2014 г.

Пухкави банички с гъби, кашкавал и кайма


  ПРОДУКТИ:

  200 гр гъби
  300 гр кайма
  200 гр кашкавал
  1 яйце
  1 бутер тесто
  зехтин

   Нарязваме гъбите и кашкавала на много ситни кубчета. Загряваме зехтина в тиган и изсипваме каймата и нарязаните кашкавал и гъби вътре. Важно е мазнината да е добре загрята за да се запържат, а не да се варят. Бъркаме енергично за да не загори кашкавала. Пържим докато гъбите не станат готови(трябва да са все пак леко хрупкави и свежи, не ги пържете до почерняване). Прехвърляме сместа в купичка. Разбиваме едно яйце. Разстиламе тестото и го режем на квадратчета). Взимаме едно от квадратчетата и го разтегляме леко. Слагаме една с.л. от плънката, намазваме четирите края на квадратчето с жълтъка и навиваме на рула(не забравяйте да прищипете двата края на рулото). След като сме готови с всички банички ги нареждаме в тавичка върху хартия за печене и ги намазваме с останалото яйце. Печем в загрята на 180 градуса фурна до придобиване на златист загар. Препоръчвам ви да ги консумирате докато са още топли.





  Източник на рецепта-http://nicko.blog.bg/recepti/2011/12/29/puhkavi-banichki-s-gybi-kashkaval-i-shunka.873957